Skip to Content

LINK TUSSEN LEGAAL WAPENBEZIT EN CRIMINALITEIT?

Moordzaken nemen af terwijl het aantal wapenbezitters toeneemt. De anti wapen fracties zijn verkeerd!!, zegt het CCRKBA

"BELLEVUE, WA - Deze week, volgende op de onthulling van het Center for Disease Control and Prevention (CDC), dat moord niet langer een van de belangrijkste doodsoorzaken is in de Verenigde Staten - en dit toch wel in een tijdperk dat wapenbezit op een nooit geziene hoogte staat - is dus het bewijs geleverd dat de anti-wapen lobby in de fout is gegaan. Dit is alvast vandaag de conclusie van het ‘Burger Comite voor het Recht op Vrij Wapenbezit’, CCRKBA*.

"Het CDC verslag voor 2010 dat moord uit de top 15 haalt van de belangrijkste doodsoorzaken in dit land, valt samen met een tijdstip met een recordhoogte van wapenbezit", aldus CCRKBA voorzitter Alan Gottlieb. "Op hetzelfde moment heeft een toenemend aantal burgers vergunningen en licenties verkregen voor verhulde wapendracht. Dit is toch wel een vrij sterk bewijs van het feit dat het stijgend wapenbezit niet te vertalen is naar meer geweld en moord.”

"Gottlieb, samen met Dave Workman co-auteur van het onlangs verschenen SHOOTING BLANKS: Why Facts Don’t Matter to the Gun Ban Crowd, merkt op dat de CDC een bron van gegevens is die al langere tijd wordt uitgebuit door de anti-wapen lobbyisten."

"Ik vraag me af hoe de anti-schutters aan dit rapport een draai zullen proberen te geven" mijmert hij. "Anti-wapen extremisten hebben er nu immers een harde noot aan van uit te leggen hoe, na al die jaren van herhaalde voorspellingen en waarschuwingen dat meer wapens in particuliere handen zullen resulteren in nog meer chaos; dat heden moorden niet eens meer behoren tot de top doodsoorzaken in de Verenigde Staten."

" De anti-wapen lobby kan niet van twee walletjes eten" gaat Gottlieb verder. "Als de gegevens integendeel hadden laten zien dat het aantal moorden was toegenomen, kon je je spaargeld erop verwedden dat zij zouden hebben staan uitroepen op elke Amerikaanse frontpagina : “We hebben het u nog zo verteld!!””

Gottlieb argumenteert verder dat het CDC-rapport eens te meer een demonstratie is van hoe verkeerd de anti-schutters het voorhebben met hun angstcampagne tegen privaat-wapenbezit.

"Deze nieuwe informatie correleert met de nationale misdaadtrends van de afgelopen jaren. Hierin stellen we ook een dalend aantal geweldsmisdrijven vast, terwijl integendeel het wapenbezit is toegenomen" concludeert hij. "Je kan gewoonweg wapenbezit of het Tweede Amendement niet langer demoniseren als een belangrijke oorzaak van criminaliteit.”

CCRKBA: Citizens Committee for the Right to Keep and Bear Arms

Vert. VSJarticle | by Dr. Radut